Letos i pro fanoušky J. J. Abramse

14.06.2012 22:21

Je možné si představit léto bez Festivalu fantazie? Není! A může být Festival bez SpyConu? Těžko! 
Tak jako každý rok připravujeme program pečlivě, aby si v něm každý našel přesně to, co jej láká. Tradičně velká pozornost bude věnována filmům a seriálům, ať už moderním či náležejícím do zlaté doby špionského žánru, tedy do 60. let. Dáváte přednost vážnějším tématům? Nebudou tedy chybět ani četná nahlédnutí za oponu, ba ani přednáška, která shrne aktuální bezpečnostní hrozby v ČR.
Velký blok přednášek bude věnován speciálním operacím během druhé světové války, ať už se jednalo o agenty vysazované do týlu či přímočařejší vojenské akce. Hra Splinter Cell definovala pravidla žánru stealth akcí a světu přinesla nový pohled na to, jak může vypadat tajný agent. Proto i tato hra si zaslouží svůj blok přednášek i diskusi. Pro fanoušky J. J. Abramse máme připraveny seriály Alias a Fringe. Zajímáte-li se o špionážní techniku, ať už vysoko nad námi, či znepokojivě blízko mezi námi – zamiřte na SpyCon. Na několik tradičních ohlédnutí do minulosti, na filmovou a seriálovou tvorbu, ať už úsměvnou či vážnou také nelze zapomenout. 
Kromě tematických minibloků vás však čeká řada zajímavých přednášek na rozličná témata. Rozhodně by jste neměli chybět na již tradiční Vodní bitvě. Aktuálnosti SpyConu pak dodá přednáška (spojená s případnou diskusí) na téma aktuálních bezpečnostních hrozeb České republice. 

Festival fantazie svým návštěvníkům nabízí vedle SpyConu i četná další povyražení – Star Wars, Harry Potter, Star Trek, upíři & vlkodlaci a mnoho dalšího naleznete v liních, které dokáží uspokojit všechny návštěvníky, ať už se jedná o zadumané intelektuály vážně přemítající nad otázkami budoucna či rozjařené hravé lidi. Festival fantazie vám však především dá šanci potkat lidi, kteří jsou naladěni stejně či podobně jako vy. A o tom to je, ne?